Jõulutundest ja sellest, millest ma aru ei saa.

Iga päevaga läheb mu ängistus aina suuremaks. Ma olen ausalt tüdinenud selle pean-saama-kingituse-muidu- suren või nendest meeletutes kogustes kingituste kinkimisest või sellest, et ainult jõuludel võiksid tunda inimesed tänulikkust ja rahu hinges, olles kaasatundlikud ja rahumeelsed.. fuck it! Mis on tähtis? Kas see kui palju saab keegi kingitusi või kui palju raha ta nende peale kulutab? Või kui suure asja ta jõuludeks saab?

Kes on mu blogi ammust aega lugenud, siis osad on võib-olla kursis,et mulle mingi aeg ei meeldinud jõulud, sest see on nii nõmedalt komerstsiks tehtud ja inimesed on alatihti nii võltsid. Umbes nagu ma see kuu su vastu põlgust ei tunne aga juba järgmisel kuul löön sulle noa selga? See ei käi ju nii? Või käib? See tekitab minus trotsi, üks aasta vähem, teine aasta rohkem! See aasta on kuidagi eriti..

Mul on hea meel, et ma pole kunagi olnud kingituste peal väljas, sest minu meelest on tähtsam inimesega koos veedetud aeg või hoopis see, et ta reaalselt tulebki ekstra sinu pärast kohale. Ta kingib sulle oma aega. Kui see ei ole tähtis, siis mis üldse on?

Me oleme aastate jooksul ikkagi üritanud lastele ka õpetada seda, et kingitused ei mängi rolli, ei võida see kellel on kõige rohkem kingitusi. Vaid loeb see, et inimesed tuleksid kohale. Tegelikult saab see olla kõige ilusam kink, mida jõuludel( tegelikult mida ma valetan, igal ajal) kinkida. Lapsed on ikkagi lapsed ning kellele ei meeldiks kingitused , ent need kingid võiksid olla kasulikud, arendatavad, ise tehtud kingid..nimeta ainult!

Miks ma võtsin nendel jõuludel vastu sellise otsuse, et annan ära oma üleliigsed jõulukaunistused ning üritan see aasta täiesti ise teha? Ma tahan jõuludesse panustada, teha ise. Mitte ei osta kokku igast nänni ja vaatan pärast, mida ma sellega pärast peale hakkan. Ma küll olen jõudnud alles teha neid kuusekette ja mitte vähe, nüüd püüan ma teha ka ühe valgustati, kuhu kuuluvad kuivatatud mandariini/apelsinikoored, tähtaniis ja kaneelikoored! Ma tahan lihtsalt midagi teistmoodi, midagi erilist🖤

Ja mis puudutab võltse inimesi, siis ärge tehke head nägu, ära tule ütle et jõulud on imeline aeg, kus unustatakse ära vanad tülid, sest on ju rahu aeg aga tegelikult te ei mõtle sedapsi. Ainult jõuludel ei pea olema üksteise vastu sõbralikud ja heatahtlikud vaid te võiksite olla 365 päeva ühed imelised.. inimhinged. Täpselt sama on ka nö sõbrapäevaga. Selline tunne jääb päris tihti, et oled 1 päev aastas sõber, sest ainult sellel päeval väärtustatakse ja õeldakse \” Ma armastan sind!\” või et \”oled kallis\”. Palun õelge seda ka 364ndal päeval, mitte ärge tehke seda üks kord aastas.

Armastagem rohkem, hoolige rohkem, kinkige rohkem oma aega, sest see on kõige imelisem kink, mida saate oma lähedastele kinkida!

Olge hoolivamad rohkem kui ainult jõuludel💙

Ps! Kommenteerige ka, sest mul on hakanud tunduma nagu mul polekski lugejaid🙈

5 thoughts on “Jõulutundest ja sellest, millest ma aru ei saa.”

  1. Mina teen pisikesed tänukingid paarile heale inimesele, kes on mind aidanud – on apteegist ravimeid toonud ja toidupoes käinud ja ikka helistavad vahel, et juttu rääkida. Kingid ostan kohalike käsitöömeistrite toodangust, sellega neid toetades.
    Olen vanem üksik inimene – väga hea tunne on, et keegi ikka mõtleb mu peale.
    Kõike head teie perele!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga