Tule külla!

Mina unistasin sellest, kuidas minu lapsed kasvaksid maal ja saaksid kogeda kogu seda lapsepõlve ilu ja valu. Olengi teinud nalja, et hetkel ma elangi sellist elu, mida ma lapsena väga ei armastanud. Kuid ma olen väga tänulik oma emale, kes seda kõike on võimaldanud. Tugev maanaine, kes kasvatas üksinda üles 5 last ja samal ajal teenis leiba käsitööga ja pidas usinasti ka taluloomi. Igasugune mälestus lapsepõlvest on seotud talu eluga.

Tundub, et maal elamine on tulnud ema piimaga kaasa, sest muudmoodi ma seda seletada ei oska. Ja kohe kui saime teada esimese lapse tulekust, pakkisime Tartus asjad kokku ja põrutasime maale elama.

Ja just sellepärast toimetan ka mina maal. Mulle tõesti meeldib. Kuigi vahel on tõsiselt raske ja mõnel väga raskel hetkel olen mõelnud ka saadan-kõik-kukele mõtteid aga need lähevad kiiresti meelest.

Jõuan lõpuks asja tuumani.

Külasta Täpsulandi koos lastega. Las lapsed saavad kogeda maaelu, saada nad korraks “maale vanaema” juurde..praegu võin käsi südamel öelda, et kõikidele on seni meeldinud. Ja lapsed on tahtnud tagasi tulla. Ja tulevadki koos vanematega.

Mul on väga palju tuttavaid ja sõpru käinud loomi vaatamas ja viimane kord tulid sõbrannad oma sugulastega ning oh seda vaimustust! Oh Seda elevust!

Neil oli väiksena kombeks valmistada jaanilaupäeval pärjad lehmadele ja nad reaalselt tulid koos kolme-nelja pärjaga. Nagu vau!

See oli esimene katse.

 

 

 

Betty küll nendest lugu ei pidanud, ent minu meelest oli see nii vahva ja ma kavatsen võtta selle n-ö traditsiooni neilt üle. Minu esimene kuulmine sellisest armsat mõttest, mis viis mind kohe kaasa!

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga