Kokkutulek ja koolikius

Ma olen varasemalt ka rääkinud koolikiusamisest ja sellest, kuidas mind terve põhikooli aja kiusati, noriti ja naeruvääristati ja just sellepärast pidin hetkeks mõtlema, kas minna üldse kokkutulekule.

Vanasti olid lapsed ikka palju õelavamad. Tänapäeval on tavalisele kiusamisele lisandunud ka läbi sotsiaalmeedia terror, mis tundub veel õudsam

Kui see chat loodi ja ma sain teada, et Novembris saab meie lend kokku, siis pidin ikka mõtlema, kas õelda oma jah sõna.

Mingisuguse trauma on põhikooli ajast mulle siiski jäänud. Mitte küll nii hull, et magada ega süüa ei saanud, kuid see hingeline ja vaimne tervis sai kõvasti kannatada. Oli päevi, kui ma juba kooli minnes lootsin, et päev saaks juba läbi. Tol ajal oli kodu minu pelgupaik. Mitte ükski laps ei tohiks kogeda mitte mingisugust kiusu, sest see hävitab iga inimese enesekindluse.

Tol ajal oli see mul täiesti null. Tallinnasse suundudes see õnneks muutus ja iga päevaga leidsin ma üles oma tõelise mina. Kuniks siiani. See on olnud üks pikk ja valus teekond.

Õnneks pole ma peale seda lasknud endale liiga teha, eks ma olen kasvatanud endale paksu naha ning mis peamine, ma ütlen vastu. Mul on olemas omad mõtted, tunded, arusaamad ja mis peamine- mul on olemas selgroog.

Tahate ausalt teada? Ma üldse ei oota seda. Ma küll lähen kohale, võib-olla ka räägin mõne inimesega aga, et see kõik oleks ülitšill ja tore – no ma ei tea, kas ma seda suudan.

Ma isegi ei oota mingit vabandamist, sest ma usun, et kõikidel kiusajatel on see kõik meelest läinud või nad tõesti arvasid, et see oli igati okei, okei norida ja narrida. Peaasi, et endal hea oleks.

Vot sellised segased tunded valdavadki mind seoses kokkutulekuga, sest ühtehoidvat klassist polnud meil isegi haisu mitte.

2 thoughts on “Kokkutulek ja koolikius”

  1. Kurb lugeda! Meil oli põhikoolis väga ühte hoidev klass. Tegime kõiki asju koos, käisime sünnipäevadel, pidasime klassiõhtuid jne
    Eks nina pildujaid on igal pool olnud ja Sul on õigus. Lapsed on õelad. Võivad olla väga õelad … näen seda igapäevaselt.
    Tore, et üle said. Mine kohale ja ütle välja, mis Sul hingel on olnud. Ja kas nad sellest aru siiani on saanud!
    Joo kohvi, oled daam ja tule ära ! Kallistan! 🥰

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga