Natukene vägivaldsest suhetest

See uudis, mis meile eelmisel nädalal õhku paistati oli nagu välk selgest taevast. Ma küll jälgisin seda paar,  vaadates  neid storysi ja pilte, siis VÕISKI järeldada, et tegu on ehtsa muinasjutuga! See on jällegi üks näide sellest, et tegelikult ei tea keegi, mis nende storyde ja piltide varjus toimus. Ainult lähedased võisid sellest teadlikud olla. Sorri, ma olen endiselt sellel arvamusel, et mida rohkem armastuse eksponeerimist, seda hapum on tegelikult  see seis. Ma ei taha väita seda, et see on nii kõikidel, aga tundub kuidagi sinna suunas. Ühel päeval avastad, et kõik ei olegi nii ilus ja tore! Pealmine fassaad võib küll imeline olla, aga sellest pole tolku kui seestpoolt kõik mädaneb.

Tegelikult ei tahtnud ma sellest rääkida, tahtsin rääkida sellest, et ka minu väga lähedane inimene on olnud vägivaldses suhtes ning seda oli meeletult kurb kõik need aastad pealt vaadata. Seal suhtes oli kõike: alkoholi, alandamist, terroriseerimist nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Füüsilist vägivalda ma küll pealt ei näinud( seda kindlasti ka eksisteeris) aga kõike muud ma olen oma silmaga näinud ja see tegi nii kurvaks kui ka vihaseks. Muidugi olin ka tema peale pahane, et tal puudus selgroog ja ta ei hakanud vastu. Võib-olla hakkas, ent seda me ei tea. Ma iga kord kui sealt ära läksin, mõtlesin hirmuga, et mis seal nüüd peale hakkab. Ma ennetavalt ütlen, et inimest saab aidata ainult siis kui ta ise tahab.. Kõik need aastad olime tema kõrval ja pakkusime igasuguseid variante, kuidas edasi toimetada. Kuna neil on ka kaks last, siis tegi see olukorra veel kurvemaks. Paar korda võttis küll südame rindu ja pages, ent see ei kestnud kaua. Ikka ja jälle läks ta tagasi! Ma arvan, et teda hirmutati täpselt nii palju kui vaja. Või võeti lapsed mängu. Lastega manipuleerimine on kõige hullem ja hirmsam. Või lubati midagi veel hullemat teha.

Kuid eelmisel aastal tal juhtus midagi ja ta tegi sellele lõpu. Ma pole siiani julgenud täpsustavaid küsimusi küsida ega arvatavasti ka ei küsi, mul oli lihtsalt väga hea meel! Kui sa seda loed, siis tea, ma olen sinu üle väga uhke!

Mitte keegi ei tohiks olla sellises suhtes, kui sa pead iga päev hirmuga ärkama, sa kardad igat liigutust või muretsed, et äkki teed sa midagi valesti. Võib-olla pole kohv piisavalt kange, või tuba pole nii korras kui ette nähtud- noh sellised asjad! Ma ei kujuta ette, mis hingevalu võib see tekitada ja mida see võib sinu endaga teha. Kui enesehinnag on hävitatud!

Olge lihtsalt hoitud- ärge laske endaga nii käituda! Ma tean, alati on seda lihtsam õelda..sest tegelikult keegi ei tea, kuidas tema selles olukorras käituks.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga